Proses Membuat Kraftangan


Inilah dia Ai ai yang rajin buat kraftangan Potpourri dan Sabun untuk wangian dan hiasan. Ai ai ni rajin…mari tengok action dia seterusnya….

Ai ai di rumah nenek sedang menunjukkan antara kraftangan sabun yang dibuat. Ada wangian epal hijau, anggur, papaya, strawberry. Bagi Potpourri atau dalam melayu bunga rampai, wangiannya lavender, lemon, lilac, vannila dll. Wangi tau…. boleh disimpan dalam kereta, di bilik, ruang tamu, dapur, almari, laci….mana-mana ja kesukaan. Kalau wangi hilang…automatic jadi hiasanlah tu….

Rambut Ai ai belum tumbuh kena botak pada umur 6 bulan, tujuan utk melebat dan menghitamkan rambut. Tapi Ai ai tetap tersenyum untuk promosikan kraftangannya… pelbagai warna, ada biru, pink, hijau, merah, kuning pun ada dll.

Ai ai sedang fikir apalagi next mau buat ni. Selepas wangian dibungkus dengan fabrik atau net, bolehlah Ai ai hiaskan dengan kreativiti sendiri.

Inilah antara hasil-hasil kraf yang dibuat oleh Ai ai.

Alamak! kepala botak Ai ai yang kena gambar. Nanti sambunglah k, Ai ai mau nenen dan dodoi……bawa mummy dulu…. Jangan lupa tengok and dapatkan wangian dan hiasan kraf Ai ai dan bacalah artikel-artikel http://www.liferelax.wordpress.com. Take care semua.


Advertisements

3 Comments

 1. adiq said,

  July 22, 2008 at 1:25 am

  hello…wah boleh tahan aiai punya kraftangan nie..simple but nice..suka pula sya tengok..:-)

 2. nel said,

  July 26, 2008 at 1:46 pm

  hai aiai,

  tahniah kerana telah membuat blog yang cukup menarik, kepelbagaian isu-isu pasti akan menarik perhatian setiap pengunjung internet. Lagi satu, homebased kraf anda cantik, comel. Bagaimana kiranya, peniaga kraf menempah? Bagaimana dengan harga sekiranya tempah dalam kuantiti yang banyak? Tq

  Nel

 3. aiai2u said,

  July 27, 2008 at 6:52 pm

  Salam sejahtera Nel,

  Terima kasih atas masa melayari blog ini, serta komen yang diberikan. Untuk pengetahuan Nel, sekiranya berminat bolehlah hubungi di nombor saya 0143522583. Harga yang berpatutan akan diberikan kepada mereka yang menempah dalam kuantiti banyak. Harga dari RM2 ke atas. Sekiranya ada yang berminat untuk menjadi agen untuk menjual kraf ini adalah dialu-alukan juga, mereka akan mendapat 25% – 30% diskaun.

  Terima kasih.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: