About Us


Hi

Welcome to my blog – http://www.liferelax.wordpress.com

Membaca dan mengumpul majalah, buku-buku mahupun artikel-artikel yang berguna dan menarik, adalah salah satu hobi saya dan hubby di masa yang terluang. Adalah menjadi keseronokan pada kami untuk berkongsi seberapa banyak yang telah kami baca melalui blog ini. Antara suratkhabar, majalah mahupun buku menjadi bahan bacaan seperti Berita Harian, Utusan Malaysia, Majalah Wanita, MIDI, Pa & Ma, buku herba, buku petua dan lain-lain lagi. Oleh yang demikian, luangkan sedikit masa untuk relaks bersama kami.

Apabila saya memutuskan untuk membuat blog sendiri, agak sukar untuk mendapatkan nama yang sesuai dan menarik. Tapi akhirnya saya telah memilih ‘liferelax’ dalam bahasa Inggeris, kerana ianya sesuatu yang menunjukkan kehidupan kita perlukan ketenangan dan sentiasa rileks walau dalam apa keadaan sekalipun. Di mana, blog saya ini menyentuh dan mengongsikan tentang tips-tips, petua-petua, keadah-keadah dan lain-lain untuk membantu kehidupan seharian untuk individu, pasangan atau keluarga.

Sememangnya amat mudah bila dibaca tetapi untuk mempraktik atau mengamalkannya ada sesuatu yang agar sukar tetapi tidak mustahil jikalau kita cuba jadikan blog ini sebagai bahan rujukan kita. Topik-topik ini saya perolehi daripada idea-idea from my wonderful and loving hubby, kawan-kawan, majalah-majalah dan daripada buku-buku yang saya suka baca. Tidak mungkin saya dapat membuat blog ini andainya tidak ada sokongan daripada hubby, dia telah memberikan saya sebuah komputer riba untuk kegunaan semasa di rumah. Sebagai setiausaha rumahtangga kepada hubby, yang berpejabatkan di rumah. Kini kerja semakin mudah dan menggunakan masa yang terbuang. Adanya komputer, saya boleh mengumpul gambar-gambar yang telah dirakam dan menaip artikel-artikel yang saya fikir boleh dikongsikan bersama. Thanks hubby……

Selain daripada itu, kami juga meluahkan setiap rasa melalui kreativiti membuat wangian dan hiasan Potpourri. Ramai di antara kawan-kawan dan peniaga kraf tidak ketinggalan mendapatkan beberapa koleksi Potpourri kami.

Pada anda yang di luar sana berminat dengan wangian, hiasan untuk cenderahati atau koleksi sendiri…jangan ketinggalan mendapatkan Potpourri dengan harga yang berpatutan dari kami.

Saya enjoy menulis elemen-elemen yang berkaitan emosi yang boleh diserapkan kepada kehidupan seharian kita. Elemen-elemen untuk semua golongan umur telah diselitkan dan dikongsi bersama.

Sukar untuk mentafsirkan kehidupan namun kehidupan pada saya ada sesuatu yang ringkas dan menyeronokkan. Dalam kehidupan tidak bermakna kiranya tiada kebahagiaan, kegembiraan, kesusahan, kesedihan dan pelbagai pengertian oleh kita sebagai manusia. Jalan hidup seseorang terlalu klasik dan unik kadang memang sukar diramal. Namun apapun jalan kehidupan yang kita lalui semuanya ada hikmah disebalik. Kita tidak perlu menghakimi sesiapa termasuk diri sendiri, pada saya, blog liferelax sedikit sebanyak berkisarkan realiti yang kita inginkan tetapi sukar diungkap, hanya dengan kata-kata dalam tulisan boleh meluahkan apa yang tersirat. Jadikan blog ini untuk relakkan diri dan minda walau hanya sekejap.

Wow! Saya belum perkenalkan diri. Tidak banyak yang perlu dititipkan dan disalamkan pada semua, dengan prinsip hidup yang tersendiri. Nama saya Jennifer D dan berasal dari Tamparuli, Sabah. Mempunyai orang yang tersayang dan keluarga yang bahagia, termasuklah a wonderful hubby(Joe), one brilliant and charming daughter(Lady Ai).

Jadi, Please feel free to visit often and leave comments.

Take care,

13 Comments

  1. Tina-ex cdsb said,

    August 16, 2008 at 3:55 am

    Hai, Sungguh mantap blog ini dan sangat berguna untuk saya dan juga para surfer yang lain. Saya ingin bertanya jika ada tips-tips dan cara-cara yang betul untuk meluruskan rambut dan mewarnakan rambut sendiri dirumah. Jika ada tidaklah perlu penggemar gayaan rambut seperti saya dan juga diluar sana pergi ke saloon dgn dikenakan bayaran yang mahal. Boleh dibuat sendiri dirumah dgn budget yang murah.

    Terimah Kasih.
    Muahhhhh…..

  2. August 17, 2008 at 7:03 pm

    […] Terbaru Tina-ex cdsb on About Ushazizul on Photo Galleryaiai2u on Klik lagi…mama leeshawn on […]

  3. mama leeshawn said,

    August 22, 2008 at 3:27 am

    hai how are you… muahahaha…. well done my fren…. semakin ramai yg mengunjungi blog you ni….. (termasuk saya la tu…) gosh….i dont know how you do all this… cayalah…. bah bila kita gathering ni… mcm ada bussines bagus dalam kepala saya ni tau… take care n miss you….. hugs n kisses to lady aiai….

  4. aiai2u said,

    August 22, 2008 at 10:33 pm

    Hai mama leeshawn

    terima kasih atas supports. Ya, nampaknya semakin ramai pengunjung blog ni, semakin perlu ditambah isu-isu yang hangat ni hehhe. Kalau mama leeshawn ada isu hangat di pasaran, sila kongsikan….boleh dikongsikan oleh surfer yang lain. Bila kita gathering ni… ada biz bagus ke? mmmm…..sesuai tu…. jangan lupa contact saya nanti hehehe…. take care salam buat family… cubit mui2 k. Tenang dan sabar ja pepatah bilang…

  5. Cheri Elizabeth Rokiah said,

    August 26, 2008 at 4:39 am

    Hi dear~ thnks for your comment on my page… barabis sy cari tmpt d page mau simpan link website ko tapi sy nda pndai…aduduh jakun kn. but il do it once i figure out how k…& btw, m very2 impress with ur blog!! complete info & updates abt lots of stuff =) & indeed u have a really wonderfull family too… all the best to you 2 k, take cre : )

  6. aiai2u said,

    August 26, 2008 at 1:25 pm

    Hi Cheri cute, thanks for your comment on my blog too…. and visit lah selalu site ni k. Saya akan perbaiki dan perbanyakkan informasi yang berguna. Thanks in advance kalau2 Cheri dapat work out untuk link website ni di site Cheri. Pelan2 belajar untuk update tu blogspot Cheri k. Lama kelamaan teror juga tu. Pada mulanya, aduh jakun betul saya, tapi luckily brother saya tunjukajar asas buat free website heehehe… nah bulih-bulih sudah ni hehehe… Oh, ni mau promote lagi, kalo ada pertanyaan mengenai komputer bolehlah cari dia. Ok, Cheri cute, keep in touch ok. Oh ya, sudah dapat produk bags, necklace, earings, bracelet ka…. simpan di web Cheri k. All the best…. ada yang saya minat produk Cheri tu… nanti saya contact k…. Take care…..

  7. roy said,

    November 5, 2008 at 10:06 am

    wau.. first tyme sa jumpa webpage yg clean dan menarik mcm ni x begitu sesak dgn iklan2 atau fakta2 yg di copy paste ja dari internet. tidak selalu jg saya online, tapi lain kali kena singgah sini dulu kalau 0n9 haha..keep up da gud work!!

  8. aiai2u said,

    November 6, 2008 at 1:26 pm

    Hai….roy

    Ma kasih atas supports webpage yang tidak seberapa ni. Ada banyak fakta2 menarik dan berguna untuk kegunaan seharian kita heheheh…. Saya tidak nafikan ada juga beberapa iklan yang diselitkan untuk tujuan promosi dan manatau boleh dapat pulangan sikit2 kan? Dan, ada berberapa teks saya perolehi idea daripada internet juga, saya tidak sehebat mereka yang teror dalam idea penulisan. Apapun artikel yang drpada net tu saya ambil dan tambah, tolak, campur mana yg patut…. agak terus sedap dibaca! Jangan lupa baca selalu k… Take care

  9. mama leeshawn said,

    November 7, 2008 at 1:32 am

    hai pa kabar…. bz? hmmm teringin mo tengok gambar during ai2 bday. oso ur house warming….. buli d pertimbangkan kaitu hehehe

  10. aiai2u said,

    November 8, 2008 at 8:15 am

    hai mama leeshawn,

    bz sikit ni…menjalankan tanggungjawab dan kewajipan harian. Ai ai’s bday & house warming…selesai sudah. Gambar2 banyak tapi belum sempat post kan…. Nanti aiai buat k…. Bila bertandang ke rumah? TQ

  11. leEn_chEst82 said,

    November 16, 2008 at 6:21 am

    hi jen…. its me ster!!!! stil remember me??? well we meet during hariraya last time…. welll how smart blog u have here…… got all topic to share wit and tips here….congrats to u…..well im in kl alrdy…. u knw as a stdnt theres was lots of problem also sterss we got but when we start surfing internet we got lots of thing…. anyway nice blong n hope will more success then…

  12. aiai2u said,

    November 19, 2008 at 4:53 am

    Hai… leEn_chEst82,

    Saya masih ingat time beraya hari tu kan… Harap semua dalam keadaan yang baik di sana k. Study smart! Terima kasih atas masa, walau sibuk2 tapi still ada masa diluangkan untuk baca blog. Sentiasalah membaca k….

    Take care

  13. Mean said,

    May 17, 2012 at 4:54 am

    Jen…nice blog…bila boring2 ni tetiba terjumpa blog u…hehhehe…nice^^


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: